MADRID - Ronaldo was zaterdagavond op schot voor Real Madrid. De Braziliaan mikte drie keer raak in de uitwedstrijd tegen Alaves. Real won met 5-1. De overige twee doelpunten kwamen op naam van Raul. Ook Roy Makaay was, voor Deportivo, weer trefzeker. Door de overwinning nam Real de leiding in de Spaanse Primera Division over van Real Sociedad. De Baskische ploeg ging zondag met liefst 3-0 ten onder tegen Valladolid. Olivera (twee keer) en Oscar scoorden.

Bij Real Madrid ontbraken Makalele en Figo. Raul schoof door zijn twee treffers op naar de vierde plaats op de topscorerslijst aller tijden van Real Madrid. Hij passeerde met 208 doelpunten de Mexicaan Hugo Sanchez die 207 keer scoorde. Koploper op de eeuwige topscorerlijst is Di Stefano met 307 treffers, gevolgd door Santillana (290) en Puskas (236).

In het lopende seizoen staat Raul met elf treffers op de vijfde plaats in het klassement der topscorers. Ronaldo klom naar de tweede plaats met dertien doelpunten.

Makaay

Op drie punten van Real Madrid volgt Deportivo la Coruna, dat met 2-1 won van Racing Santander. Roy Makaay maakte de openingstreffer en is topscorer in Spanje met negentien treffers. Luque was de matchwinner in de 81e minuut.

Barcelona

Barcelona leek op weg naar de derde achtereenvolgende zege in de competitie onder Antic. De volledig opgefleurde Argentijn Saviola opende de score, Rosado maakte gelijk, waarna Luis Enrique matchwinner dacht te worden in de 86e minuut. Rivero maakte in blessuretijd echter de 2-2.