ROME - AC Milan heeft de kans laten liggen de leiding voor even over te nemen in de Italiaanse competitie. De Milanezen speelden in het eigen San Siro stadion 3-3 tegen Atalanta. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti heeft 47 punten. Koploper Juventus bracht zijn totaal zondagavond op 51 door naaste concurrent Inter met 2-0 te verslaan.

De topper in Turijn begon voor Juve uitermate gelukkig. Al na vier minuten werkte Guly de bal in eigen doel. De Tsjech Pavel Nedved, straks in het belangrijke EK-duel met Oranje een mooie prooi voor zijn ploeggenoot Edgar Davids, maakte er na ruim een half uur met een bekeken schuiver in de hoek 2-0 van.

In de tweede helft bleef Juventus beter. Trezeguet kwam net iets te laat om een voorzet van Di Vaio binnen te glijden. De definitieve beslissing met een derde treffer viel daardoor pas in de slotfase. Camoranesi was de maker. Bijna had Trezeguet er op aangeven van Davids vervolgens ook nog 4-0 van gemaakt om de ontluistering van Inter, dat zijn frustratie duidelijk liet blijken, te accentueren.

AC Milan

AC Milan begon voor eigen publiek uitermate slecht en stond na een half uur zowaar al met 0-3 achter. Routinier Maldini schoot al in de eerste minuut in eigen doel. Rossini van Atalanta deed Milan met twee goals nog meer pijn. De thuisploeg begon daarna aan een inhaalrace. Filippo Inzaghi (2) en oud-Feyenoorder Tomasson bezorgden Milan toch een punt. De ploeg had misschien wel gewonnen als de Braziliaan Rivaldo voor rust een strafschop had benut. Hij miste het buitenkansje vanaf elf meter.

Lazio

Nummer vier Lazio liep niet in. De Romeinen speelden 2-2 bij Perugia. Door een goal van verdediger Negro in de 84e minuut behield Lazio wel de ongeslagen status in uitwedstrijden. De ploeg van Jaap Stam voelt wel de adem in de nek van Chievo Verona dat met een overwinning van 3-2 op Torino nog één punt op de ranglijst achterstaat.

AS Roma

AS Roma, tegenstander van Ajax in de tweede ronde van de Champions League, is negende. Roma haalde na de knappe overwinning bij Valencia (0-3) opnieuw uit tegen Empoli: 3-1. Montella vond twee keer het doel, sterspeler Totti deed ook een duit in het zakje.