AMSTERDAM - Ahmed 'Mido' Hossam is weer uit de A-selectie van Ajax verwijderd. Technisch directeur Leo Beenhakker en coach Ronald Koeman hebben besloten de Egyptische aanvaller voor de rest van het seizoen te verbannen naar het tweede elftal. De reden daarvoor zijn uitlatingen die Mido deed na afloop van Ajax-Arsenal, woensdag.

Mido werd vorige week vanwege disciplinaire redenen voor de tweede keer dit seizoen uit de A-selectie verwijderd. Op verzoek van zijn ploeggenoten mocht hij dinsdag weer met het eerste elftal meetrainen en speelde hij woensdag, tijdens de Champions League-ontmoeting met Arsenal, zeven minuten.

Na dat duel liet Mido echter weten geen enkele spijt te hebben van zijn actie die leidde tot zijn verbanning naar 'Jong Ajax'. "Ik blijf erbij dat ik niets heb gedaan", liet de spits tegenover het Algemeen Dagblad weten. "Dus hoef ik ook niets te veranderen." Daarop besloot de clubleiding hem wederom uit het eerste elftal te zetten. Mido keert met toestemming van Ajax voor een week terug naar Egypte.