INNSBRUCK - Skister Renate Götschl heeft vrijdag de Super G tellend voor de wereldbeker in Innsbruck gewonnen.

De Française Carole Montillet en de Oostenrijkse Alexandra Meissnitzer eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Eerste WK-goud

In Val di Fiemme heeft de Russische skiloopster Olga Savialova de wereldtitel op de 30 kilometer vrije stijl veroverd. Het was het eerste WK-goud voor Rusland tijdens het evenement in Italië.

Haar landgenote Elena Boeroekina eindigde als tweede. Het brons was voor de Estse Kristina Smigun. De Nederlandse Marianne Vlasveld finishte als 41e. Ze verloor ruim elf minuten op de winnares. Het onderdeel was vrijdag was het laatste voor de vrouwen in Val di Fiemme. Tweevoudig wereldkampioene Bente Skari uit Noorwegen ontbrak. Ze kampte nog steeds met een darminfectie. Smigun haalde met het brons haar vierde WK-medaille.

Savialova had bij de eerste twee meetpunten nog een achterstand op haar landgenote Boeroekina, maar na 15 kilometer was ze de snelste. De kleine marge van zeven seconden verdubbelde ze in het restant. Vlasveld hield twee deelneemsters achter zich.

Net iets beter

Bij de mannen veroverde de Amerikaan Johnny Spillane verrassend de wereldtitel op de combinatie. Hij was na het springen van de grote schans en de sprint over 7,5 kilometer net iets beter dan de Duitser Ronny Ackermann. Spillane won de sprint van de Duitser aan het einde van 7,5 km skilopen. Brons was voor de Oostenrijker Felix Gottwald.

Spillane stond na het springen vierde. Georg Hettich, die leidde na het schansspringen, verloor zijn eerste plaats bij het skilopen. Uiteindelijk belandde hij op de vierde plaats.