AMSTERDAM - Christijan Albers heeft het enkel aan zichzelf te wijten dat hij zich niet langer F1-rijder mag noemen. De Larenaar hoeft er ook niet op te rekenen ooit nog in de F1 aan de slag te kunnen. Dat harde verdict velt Jos Verstappen in zijn column in De Telegraaf.

"Het klinkt misschien hard, maar naar mijn mening heeft Christijan zijn eigen graf gegraven. Volgens mij heeft hij deze afloop al lang zien aankomen", begint Verstappen zijn column. "Wanneer je voor aanvang van het seizoen al weet dat een belangrijke sponsor zijn verplichtingen niet wil of kan nakomen, dan vraag je natuurlijk om problemen."

Waarna Verstappen het niet kon nalaten om nog even op een leugentje van het Albers-kamp te wijzen. De Larenaar verklaarde aan het begin van dit seizoen namelijk een betaalde rijder te zijn en dus geen sponsorgeld nodig te hebben voor zijn zitje.

Spiegel

"Eigenlijk is de hele affaire simpel samen te vatten: Christijan moet eens wat meer in de spiegel kijken. Altijd maar weer weet hij met het beschuldigende vingertje naar anderen te wijzen, nooit ligt het aan hemzelf wanneer er weer eens iets fout gaat of er problemen zijn."

"Okee, bij het inmiddels beruchte 'tankslangincident' trok hij direct het boetekleed aan, maar daar kon hij ook echt niet meer mee wegkomen. De hele wereld had immers live kunnen zien bij wie de fout lag."

Grote mond

"Nu is dan definitief het vonnis geveld over een coureur die in zijn jaren als Formule 1-coureur nooit gelukt de harten van de echte fans te veroveren. En dat verbaast me niets, want Albers heeft in al die jaren te vaak een te grote mond gehad", aldus Verstappen, die zelf ook nooit verlegen zit om een snedige opmerking.

The End

"Christijan heeft deze afloop zelf verdiend. De breuk met Spyker is tevens het definitieve einde van zijn F1-loopbaan. Op basis van de prestaties die hij de afgelopen maanden heeft neergezet, hoeft hij echt nergens meer aan te kloppen. Hij moet wel een heel grote zak met geld meenemen, wil hij ooit nog een racestoeltje in de F1 veroveren"

Over en uit voor Albers dus, maar hopelijk niet voor Spyker F1. Verstappen voegde er nog aan toe te hopen dat het team deze geldproblemen kan overleven en uitgroeit tot een team "waar Nederland trots op kan zijn".