AMSTERDAM – De transfer van Ryan Babel naar Liverpool is zo goed als rond. De Telegraaf meldt donderdag dat de Engelse club achttien miljoen euro overmaakt naar Ajax. De clubs hebben het nieuws zelf nog niet wereldkundig gemaakt.

De aanvaller is al medisch gekeurd en heeft een persoonlijk akkoord met de roemruchte volksclub. De selectie van Liverpool vertrekt maandag naar Zwitserland voor een oefencampagne. Op de site van de Engelse krant The Daily Mail is een foto te zien van de kersverse aanwinst van The Reds.

Na De Mul en Perez verliest Ajax met Babel, die naar verluidt een contract tekent voor vijf jaar, de derde speler in een week tijd.

Nilsson

Lasse Nilsson wordt genoemd als de opvolger van Babel. Het Friesch Dagblad kwam woensdag met het bericht dat er tussen Ajax en de Zweedse aanvaller al een akkoord is bereikt over het slaris en de contractduur.

Volgens de krant moet de 25-jarige Nilsson 4 miljoen euro kosten. Hij speelt sinds 2004/2005 in het blauw-wit en gaf dit seizoen al aan graag eens voor het landskampioenschap te spelen.