SCHEVENINGEN - Peter Wessels heeft woensdag in de tweede ronde van de Siemens Open in Scheveningen de als tweede geplaatste Nicolas Devilder naar huis gestuurd. Wessels, winnaar van het challengertoernooi in 2004, versloeg de Fransman in drie sets: 6-2 5-7 6-2.

Devilder kon alleen in de tweede set aanhaken, nadat Wessels bij 4-4 drie breakpoints niet wist te verzilveren. De Nederlander won de eerste game in deze set met vier aces. Wessels staat in de kwartfinale tegenover de Duitse qualifier Dominik Meffert.

Michel Koning heeft het toernooi woensdag verlaten. Hij verloor in drie sets van Olivier Patience, de Fransman die in de eerste ronde ook al Fred Hemmes jr. uitschakelde. Koning, die het hoofdtoernooi via de kwalificaties bereikte, pakte nog wel knap een set tegen de veel hoger gerangschikte Patience (nummer 118 tegenover 757): 6-7 7-5 2-6.

Sluiter

Donderdag komen Raemon Sluiter en Robin Haase in actie. Sluiter neemt het op tegen de Pool Lukasz Kubot, Haase speelt zijn tweede rondepartij tegen Pablo Cuevas uit Uruguay.