DE LIER - Het 'nieuwe' Feyenoord is de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen met een ruime overwinning op de amateurs van Lyra. In De Lier won het elftal van Bert van Marwijk voor het oog van 3500 toeschouwers met 8-0.

Vooral voor de pauze waren de Rotterdammers goed op dreef; bij rust was de stand al 7-0. Jonathan De Guzman scoorde drie keer; Andwelé Slory en Roy Makaay maakten ieder twee goals. Na de pauze bracht André Bahia de stand op 8-0.

Feyenoord startte de eerste helft met de aankopen Kevin Hofland, Tim de Cler, Nuri Sahin, Andwelé Slory en Roy Makaay in het basiselftal.

Wissel

In de pauze wisselde Van Marwijk liefst negen spelers. Alleen Jordy en Danny Buijs bleven staan. Aanvaller Michael Mols speelde na rust, maar had geen aandeel in de score.

De opmaat naar het nieuwe seizoen verliep heel wat rooskleuriger dan die van vorig jaar. Toen verloor Feyenoord van Katwijk en liep Romeo Castelen een zware blessure op.

Score

Nu opende De Guzman al na twee minuten de score en liep het team snel uit naar de 7-0-ruststand. Kevin Hofland droeg in de eerste helft de aanvoerdersband. Na rust nam Nicky Hofs die van hem over.

Feyenoord trapt af