AMSTERDAM/EINDHOVEN - Kenneth Perez gaat naar PSV. De Eindhovense club bereikte woensdag alsnog een akkoord met Ajax over de transfer van de Deen.

De aanvaller, die eerder al tot overeenstemming kwam met de landskampioen, ondertekent een contract voor twee jaar. Er is een optie voor nog een jaar extra.

Perez, bijna 33 jaar, heeft slechts één seizoen bij Ajax gespeeld. Daarvoor was hij zeven jaar actief bij AZ. De international begon zijn loopbaan bij FC Kopenhagen. Hij debuteerde vervolgens in de Nederlandse competitie voor MVV. Perez moet donderdag in Eindhoven nog wel medisch worden goedgekeurd.

Feyenoord

Perez wilde weg bij Ajax, omdat hij onder trainer Henk ten Cate niet kon rekenen op een basisplaats.

Ajax had eerder een akkoord bereikt met aartsrivaal Feyenoord, maar Perez prefereerde een overgang naar Eindhoven. Ajax en PSV kwamen echter aanvankelijk niet tot overeenstemming over de transfersom. Over de hoogte van de vergoeding die PSV betaalt, is niets bekend.

Rustig

Tot nu toe hield PSV zich relatief rustig op de transfermarkt. De belangrijkste aankoop van Danko Lazovic, de spits van Vitesse. Mike Zonneveld kwam van NAC, Tommy van der Leegte van VfL Wolfsburg. Van FC Twente werden de talenten Ismail Aissati en Otman Bakkal teruggehaald. Verder huurde PSV de jonge Serviër Slobodan Rajkovic van Chelsea.

Babel

Liverpool heeft van Ajax ondertussen toestemming gekregen met Ryan Babel te praten. Dat verklaart algemeen directeur Rick Parry van de Reds. "We hopen spoedig een akkoord te bereiken met Ajax", meldde de Brit vandaag op de website van de Engelse club.

Ajax zou naar verluidt twintig miljoen euro voor de 20-jarige aanvaller verlangen. Babel verlengde vier maanden geleden zijn contract bij de Amsterdammers tot medio 2010. Daardoor kan Ajax een fikse afkoopsom vragen voor de veertienvoudig international.

Benayoun

Liverpool bereikte met West Ham United een akkoord over de transfersom voor Yossi Benayoun. De Israëlische middenvelder is zelf ook rond met de club, nadat hij eerder weigerde zijn verbintenis bij de Hammers te verlengen.

Benayoun speelde twee seizoenen voor West Ham. Eerder droeg hij het shirt van Racing Santander en Maccabi Haifa.