JOIGNY - De Noor Thor Hushovd heeft woendag de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. De coureur van Credit Agricole was de sterkste in de massasprint. Hij bleef in de straten van Joigny de Zuid-Afrikaan Robert Hunter en de Spaanse Rabo-coureur Oscar Freire voor.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2422 De etappe van Villers-Cotterêts naar Joigny (over 193 kilometer) werd gemaakt door een vijftal renners die ruim 150 kilometer in de aanval reden.

Bij dat kwintet zat ook één coureur van Rabobank: Juan Antonio Flecha. Het peloton liet de groep nooit verder dan vier minuten uitlopen en rekende de vluchters op zeven kilometer voor de streep in.

Verrassend

Het sprintersbal kreeg vervolgens een verrassende winnaar. Terwijl kenners rekenden op een explosie van Boonen of McEwen, was het juist Hushovd die een klasse apart bleek. De Noor kwam al vroeg op kop en zag dat zijn Zuid-Afrikaanse concurrent Hunter steeds dichterbij kwam.

Op de finishlijn hield de Scandinaviër slechts een kleine marge over. Dit tot frustratie van Hunter, die tierend over de meet kwam.

Cancellara

De Zwitser Fabian Cancellara behield de leiderstrui. Hushovd klom dankzij de bonificatieseconden op naar de tweede plek. Hij heeft nu nog 29 seconden achterstand op Cancellara.

Donderdag (Chablis-Autun) krijgen de renners voor het eerst veel klimmetjes. De meeste daarvan zijn van de vierde categorie, drie côtes zijn van derde categorie en de Haut-Folin is van de tweede. Mogelijk dat avonturiers deze rit aangrijpen om een nieuwe massasprint te voorkomen.

Tour:Villers-Cotterêts - Joigny