STUTTGART - Met opbrengsten uit de UEFA-beker wilde VfB Stuttgart een schuld van 16,8 miljoen euro voor een groot deel weg werken. De Duitsers moeten echter een andere manier vinden om de tekorten te dekken. Celtic kwalificeerde zich ondanks een kleine nederlaag (3-2) via Stuttgart voor de kwartfinales.

De Schotten verdedigden in het duel een voorsprong van 3-1. Binnen een kwartier geloofde niemand meer in een stunt van de Duitse club die dit seizoen sportief wel goede resultaten boekt. Thompson en Sutton zetten de nummer drie van de Duitse competitie snel op achterstand: 0-2. VfB Stuttgart vocht zich nog wel naar een zege: 3-2. Het verschil van een doelpunt bleek onvoldoende voor een plaatsje bij de laatste acht.

Anderlecht strandt

Ook Anderlecht zag een goede en spectaculaire wedstrijd tegen Panathinaikos niet met een ticket voor de kwartfinales beloond. De Belgen moesten voor eigen publiek een achterstand van 3-0 ongedaan maken. Anderlecht kwam op een voorsprong van 2-0 en zag vervolgens dat de bezoekers zonder Vokolos en Konstantinidis verder moesten. Het duo kreeg de rode kaart. Het bleef echter bij 2-0.

Hertha uitgeschakeld

Hertha BSC werd door Boavista uitgeschakeld. Avalos maakte vijf minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd: 1-0. Hertha won thuis nog met 3-2.

Liverpool

Na Vitesse bedwong Liverpool ook Auxerre. De Engelsen wonnen dankzij treffers van Owen en Murphy met 2-0. Liverpool was in de uitwedstrijd ook al de sterkste geweest: 0-1. De treffer van Owen was zijn twintigste in een Europees toernooi. Hij evenaarde daarmee het clubrecord van Rush.

Ook Malaga haalde de kwartfinales. De Spanjaarden wonnen bij AEK Athene (1-0). Het eerste duel tussen beide ploegen leverde geen treffers op: 0-0. Sanchez maakte na goed voorbereidend werk van de Nederlander Musampa de enige treffer van de wedstrijd. Ook Besiktas schaarde zich bij de laatste acht ploegen in de UEFA-beker. De Turken wonnen voor eigen publiek van Slavia Praag: 4-2. De Tsjechen begonnen met een kleine voorsprong (1-0) aan de wedstrijd.

Porto

Porto kwam op bezoek bij het Turkse Denizlispor geen moment in gevaar. De Portugezen verdedigden een 6-1 voorsprong en speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk. De tweede ontmoeting tussen Wisla Krakow en Lazio Roma werd wegens de winterse omstandigheden in Polen afgelast. Wellicht kan vrijdag wel worden gespeeld. Het eerste duel tussen beide teams eindigde in 3-3.