SPA-FRANCORCHAMPS - Christian Klien kruipt donderdag in Spa voor het eerst achter het stuur van een Spyker F1-wagen. De Oostenrijker is één van de twee belangrijkste kandidaten om het lege zitje van Christijan Albers op te vullen. Een racecontract werd voorlopig nog niet getekend.

Klien testte dinsdag al voor Honda op het circuit van Spa-Francorchamps en werd vervolgens door Spyker gevraagd nog even langer in België te blijven. De Oostenrijker test donderdag, maar dat wil nog niet automatisch zeggen dat hij ook de nieuwe teamgenoot van Adrian Sutil wordt.

Geld

Het ontslag van Albers op dinsdag was een puur financiële beslissing van het team en dus zal zijn opvolger een goed gevuld koffertje met zich moeten meebrengen. Net daar wringt het schoentje voor Klien. De Oostenrijker kon in het verleden wel op steun van Red Bull rekenen, maar staat er nu alleen voor.

De Indische testrijder Williams lijkt daarom een betere keuze. Karthikeyan kan rekenen op sponsor Tata en liet al meermaals weten dat hij opnieuw wil racen.

Twee Duitsers?

Intussen raakte ook nog bekend dat ook Spyker-testrijder Markus Winckelhock ijverig op zoek is naar de nodige euro's. De jonge Duitser hoopt de volgende dagen genoeg geld te vinden om al zeker te racen tijdens zijn thuisrace op de Nurburgring. De kans dat Spyker echter met twee Duitse rijders het seizoen wil afmaken is eerder klein.