AMSTERDAM - Olaf Lindenbergh heeft van de clubleiding van Ajax te horen gekregen dat hij transfervrij mag vertrekken. De middenvelder, die twee jaar geleden voor twee miljoen euro werd overgenomen van AZ, heeft geen toekomst meer in Amsterdam.

Dat meldt de papieren versie van Voetbal International. Lindenbergh mag al langer weg bij de bekerwinnaar, maar omdat er tot op heden geen concrete interesse voor hem is, mag hij de club nu zonder transfersom verlaten.

Zijn teamgenoot Wesley Sneijder zou volgens het weekblad in de belangstelling staan van Real Madrid. Bernd Schuster, de nieuwe trainer van de Spaanse landskampioen, zou het wel in de makkelijk scorende middenvelder zien zitten. Technisch directeur Martin van Geel kan de interesse niet bevestigen.

Eerder zag Sneijder een transfer naar Valencia mislukken.

Babel

Een vertrek van Ryan Babel lijkt woensdag weer dichterbij gekomen. Het AD meldt dat Liverpool zijn bod op de spits heeft verhoogd naar zeventien miljoen euro. Naar verluidt verlangt Ajax twintig miljoen voor de oogappel van de Amsterdamse jeugdopleiding.