LONDEN - Trainer José Mourinho wil dat Arjen Robben bij Chelsea blijft. De oefenmeester benadrukte dat de komst van linksbuiten Florent Malouda niets te maken heeft met een naderend vertrek van de Nederlander naar Real Madrid.

"Ik zal het nog één keer uitleggen", verklaarde Mourinho tijdens het trainingskamp van Chelsea in de Verenigde Staten. "De komst van Malouda opent voor Robben niet de deur om te vertrekken. We willen met Malouda en Robben de competitie in. Ik hoop dan ook dat Robben snel zijn in 2009 aflopende contract bij Chelsea verlengt."

Real Madrid wil Robben graag inlijven. Chelsea betaalde deze week 22 miljoen euro voor Malouda. De voormalige linksbuiten van Olympique Lyon speelt op dezelfde positie als Robben.

Rajkovic

Chelsea laat wel Slobodan Rajkovic tijdelijk vertrekken. De achttienjarige verdediger wordt komend seizoen verhuurd aan PSV.

Rajkovic blijft wel eigendom van Chelsea. De club uit Londen stalde de talentvolle speler het afgelopen jaar bij OFK Belgrado.

Saviola

Madrid heeft Javier Saviola wel binnengehaald. De aanvaller speelt volgend seizoen in het maagdelijke wit. Dat heeft Bernd Schuster, de nieuwe trainer van de Spaanse kampioen, woensdag bekendgemaakt.

Saviola stond zes jaar bij Barcelona onder contract. De Catalaanse club nam de Argentijn voor 19 miljoen euro over van River Plate. Saviola kreeg weinig speeltijd sinds de komst van Frank Rijkaard bij Barcelona. Hij speelde op huurbasis voor AS Monaco en Sevilla.

Saviola weigerde vorige maand zijn aflopende contract bij Barcelona te verlengen. Hij kiest voor een dienstverband bij aartsrivaal Real Madrid en wordt ploeggenoot van Ruud van Nistelrooij.