AMSTERDAM - Joep van den Nieuwenhuyzen ontkent dat hij in gebreke is gebleven als sponsor van het formule 1-team Spyker. Zijn bedrijf Mingya Nanchang European Resorts zou een afgesproken betaling van vijf miljoen euro aan de renstal niet hebben voldaan.

Coureur Christijan Albers werd dinsdag ontslagen bij het team. Spyker gaf als reden dat een van zijn sponsors een te grote betalingsachterstand had. Van den Nieuwenhuyzen ontkent woensdag tegenover het AD dat hij zijn verplichtingen niet is nagekomen.

"Ik ben Albers, zijn vennootschap noch Spyker ook maar een euro, een dollar of een gulden schuldig", verklaarde de zakenman vanuit China.

Persconferentie

Albers zei dinsdag op een persconferentie dat de problemen rond Mingya hem rond de jaarwisseling waren gebleken. Hij kreeg zowel schriftelijk als mondeling van de teamleiding de verzekering dat hij desondanks het hele seizoen zou mogen rijden.

De 28-jarige coureur zei over Mingya: "Het was een contract rechtstreeks tussen Spyker en Mingya, dat werd gesloten onder verantwoordelijkheid van mijn ex-manager Lodewijk Varossieau."

Albers liet verder weten de zaak eerst met Spyker te willen bespreken. Pas daarna kijkt hij naar eventuele juridische stappen.