AMSTERDAM - PSV leek dichtbij een akkoord met de Mexicaanse speler Guardado. Toch heeft Deportivo La Coruña hem voor een recordbedrag in weten te lijven.

De Spanjaarden hebben zeven miljoen euro betaald voor de international van Mexico, meldt zijn club Atlas. Het bod van PSV zou een stuk lager zijn geweest. Na het mislopen van de twintigjarige middenvelder moet PSV op zoek naar een andere vervanger voor Philip Cocu.

Zeefuik

De Eindhovenaren hebben het contract van aanvaller Género Zeefuik met een jaar verlengd, zodat hij tot 2011 aan de club is verbonden. Dat meldt de Telegraaf. De 17-jarige jeugdinternational maakte dit seizoen zijn debuut voor PSV.

Kromkamp

Jan Kromkamp heeft geen vlekkeloze start kunnen maken aan het nieuwe voetbalseizoen. De verdediger kampt met een lichte knieblessure, meldt de Telegraaf. "Het is een oude blessure. In mei, op het kunstgras van Heracles, ging het mis. Na een rustperiode dachten we dat hij weer fit zou zijn bij de start van de voorbereiding. Dat is helaas dus niet zo", aldus zijn trainer Ronald Koeman.

Arouna Koné traint ook nog steeds niet mee met PSV. De Ivoriaan had zich vergist in zijn vakantiedagen en verblijft nog in zijn thuisland. Koeman verwacht hem donderdag weer in Eindhoven.