CARACAS - Brazilië speelt de finale van de Copa America. De formatie overtuigde in de halve eindstrijd wederom niet maar nam na een gelijke stand na reguliere speeltijd en verlenging (2-2) de strafschoppen beter dan Uruguay.

Brazilië stuit zondag in de finale op de winnaar van de halve finale tussen favoriet Argentinië en Mexico. De ploeg moet dan laten zien dat het ook zonder sterren als Ronaldinho, Kaka, Ronaldo en Adriano het sterkste team van Zuid- Amerika heeft.

Maicon bracht Brazilië in de twaalfde minuut op voorsprong. Diego Forlan schoot Uruguay in de 35e minuut op gelijke hoogte. Brazilië kwam dankzij Baptista nog voor rust op voorsprong maar kon niet voorkomen dat Abreu zijn ploeg Uruguay een verlenging bezorgde.

Alves

Forlan miste vanaf elf meter voor Uruguay. Alves (Heerenveen) en Fernando waren namens Brazilië niet trefzeker vanaf de strafschopstip. Garcia kon vervolgens Uruguay naar de finale schieten, maar raakte de paal. Brazilië haalde alsnog de eindstrijd omdat ook aanvoerder Lugano van Uruguay miste.

Bondscoach Dunga van Brazilië was ondanks het tegenvallende spel van zijn ploeg blij met het resultaat. "We zijn hier niet om mooi te voetballen. We willen winnen. Dan moet je soms geluk hebben. Ik had het gevoel dat we die strafschoppenserie zouden winnen. Dat gevoel is uitgekomen."

Verdediger Alex van PSV speelde de hele wedstrijd voor Brazilië. Centrumspits Alves van Heerenveen kwam in de 79e minuut in het veld.