LONDEN - Christijan Albers maakt kans om bij formule-1-team Jordan een testcontract te krijgen. Zijn manager Lodewijk Varossieau onderhandelde donderdag in Engeland met de leiding van Jordan. Het team zoekt een coureur die op de vrijdag voor een formule-1-race kan testen.

Jordan, Renault en Minardi hebben bij de autosportbond FIA voor de vrijdag testuren aangevraagd. De overige teams testen tussen de races. "Chris kan zich zo mooi in de picture rijden", zegt Varossieau.

Albers (23) heeft ook een testaanbieding op zak van Minardi, maar die deal gaat waarschijnlijk niet meer door. De relatie tussen Albers en Jos Verstappen is daarvoor te zeer bekoeld. Verstappen is bij Minardi samen met de Brit Justin Wilson als coureur aangesteld.

Het management van Albers probeerde enkele maanden geleden om de twee Nederlanders samen bij Minardi onder te brengen, de zogenoemde 'double dutch'-bezetting. Die opzet mislukte, omdat Verstappen en zijn manager Huub Rothengatter het niet zagen zitten.

Volgens Varossieau gaat Albers zeker niet naar de eerste Grand Prix, 9 maart in Melbourne. Jordan test pas bij de eerste Europese race, medio april in Italië. "Ik durf te garanderen dat Chris dit seizoen gaat testen en het is ook bijna zeker dat hij weer Duits Toerwagen Kampioenschap (DTM) gaat rijden", aldus Varossieau.