SPA-FRANCORCHAMPS – De F1 maakte dinsdag voor het eerst kennis met het vernieuwde circuit van Spa. De nauwe ingang van de pitstraat zorgt nog voor een beetje ongenoegen, maar de vernieuwde chicane en startsectie kregen de goedkeuring van alle aanwezige rijders. De allersnelste van hen was Lewis Hamilton.

De terugkeer van de F1-naar het vernieuwde Spa kon op heel wat belangstelling rekenen. De driedaagse testsessie is door de fans bij te wonen en die kwamen massaal opdagen. Op het zonnige circuit kregen ze een mooie strijd te zien tussen de Lewis Hamilton en Felipe Massa.

De Braziliaanse Ferrari-rijder toonde zich de snelste tijdens de ochtend, maar zag de McLaren van Hamilton in de namiddag nog sneller gaan. Ook Robert Kubica van BMW-Sauber wist Massa nog af te troeven. Ralf Schumacher reed de vierde tijd in zijn Toyota.

Rode vlaggen

De eerste testdag werd af en toe verstoord door enkele rode vlaggen. Door pech van Vitantonio Liuzzi, David Coulthard en een spin van Nelson Piquet Junior werd de actie enkele keren stilgelegd.

Spyker-testrijder Giedo van der Garde bleef wel van pech gespaard, maar raakte niet weg van de laatste plaats. Woensdag neemt Adrian Sutil plaats in de Spyker. Bij McLaren neemt wereldkampioen Fernando Alonso het stuur over van Hamilton.