AMSTERDAM - Christijan Albers sluit niet uit dat hij juridische stappen gaat ondernemen tegen Spyker F1. Dit heeft de Nederlandse autocoureur dinsdag gezegd tijdens een persconferentie in Amsterdam.

Spyker F1 maakte eerder op de dag bekend dat Albers dit seizoen niet meer in actie zal komen als wedstrijdrijder van het team, omdat een van zijn sponsors niet aan zijn financiële verplichtingen heeft voldaan.

Albers beweert zwart op wit te hebben dat hij het hele seizoen zou rijden. "Ik verwacht en hoop op korte termijn met Spyker rond de tafel te gaan zitten", vertelde Albers, zichbaar aangedaan, tegen de verzamelde pers.

"Ik heb zowel mondeling als schriftelijk de toezegging gekregen dat ik het seizoen zou mogen afmaken. Het is te vroeg om nu al te zeggen dat we juridische stappen zullen nemen, maar we gaan de situatie in ieder geval goed bekijken en analyseren."

Onplezierig

Het besluit van het Spyker-team hem uit de auto te halen, was Albers rauw op het dak gevallen. "Natuurlijk was het een onplezierige verrassing.

Sportief ging het steeds beter, dit is puur een zakelijke beslissing geweest. Jammer, want ik had dolgraag in de nieuwe B-versie van de Spyker gereden."

Toekomst

Albers blijft, ondanks deze tegenvaller, optimistisch. "Of ik nog toekomst heb ik de Formule 1? Natuurlijk. Er is altijd toekomst voor me, ik geef nooit op.

Het zal natuurlijk heel moeilijk worden om terug te komen aan de top, maar ik ga er alles aan doen. Er zijn tenslotte ook nog andere Formule 1-teams."