SPA-FANCORCHAMPS - De Indiër Narain Karthikeyan is de belangrijkste kandidaat om de ontslagen Christijan Albers op te volgen bij Spyker. De eigen testrijders, Markus Winkelhock en Giedo van der Garde, maken weinig tot geen kans.

"We hebben momenteel nog geen vervanger gekozen, maar Narain (Karthikeyan) behoort zeker tot de kanshebbers", bevestigde teambaas Collin Kolles aan Reuters. "Narain is een goede optie die we zeker willen evalueren en dat hebben we ook meegedeeld aan het Williams-team."

Karthikeyan is momenteel testrijder bij Williams-Toyota, maar reed in het verleden reeds voor Kolles bij Jordan. Ook de testrijder van Honda, Christian Klien, zou in aanmerking komen om Albers op te volgen. De Oostenrijkse rijder onthield zich tijdens de eerste testdag in België echter van alle commentaar.

Geen van der Garde

Spyker beschikt zelf over vier testrijders dit seizoen, maar geen van hen zou in aanmerking komen om Albers te vervangen. Het feit dat Giedo van de Garde dinsdag de Spyker bestuurde in Spa, heeft dus verder niks te betekenen. De jonge Nederlander beschikt overigens nog steeds niet over de vereiste superlicentie om in de F1 aan de start te mogen verschijnen.

Fairuz Fauzy, Adrian Valles en Markus Winckelhock beschikken dan weer over te weinig ervaring om naast Adrian Sutil plaats te nemen.

"Voor Markus zou het natuurlijk fantastisch zijn om in Duitsland te mogen racen, maar ik weet niet of we hem wel voor de haaien mogen gooien. Hij heeft dit seizoen namelijk nog niet zo veel met de wagen gereden", boort Kolles de kansen van de jonge Duitser de grond in.