AMSTERDAM - Sander Westerveld zit in een luxepositie. De voormalig reservedoelman van het Nederlands Elftal kan een contract tekenen bij Real Madrid, maar staat ook in de belangstelling van een aantal andere clubs. Dat meldt het AD.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2298 Na de presentatie van trainer Bernd Schuster zou de Spaanse kampioen zo snel mogelijk een nieuwe tweede keeper, achter eerste keus Iker Casillas, willen presenteren. UD Almeria-doelman Westerveld heeft het voorstel van de Koninklijke in beraad.

Ook Arjen Robben wordt nog steeds genoemd als een van de potentiële topaankopen van de Spaanse grootmacht. Ton Smit, adviseur van de Oranje-international, zou gisteren in Madrid zijn geweest voor een gesprek met Predrag Mijatovic, technisch directeur van Real.

Chelsea probeert het contract van Robben, dat loopt tot de zomer van 2009, al maanden te verlengen. Tot op heden is de vleugelaanvaller hier nog niet op ingegaan.

Babel

Ajax heeft een tegenbod gedaan op het voorstel van Liverpool om Ryan Babel over te nemen. Waar de Engelsen vijtien miljoen euro willen betalen, vraagt Ajax vijf miljoen meer, meldt het AD.

De speler zelf had zulke concrete interesse nog niet verwacht. Vanaf zijn vakantieadres op Aruba zegt de spits: "Ik had wel gehoord dat er wat berichten op internet stonden, maar dat gebeurt wel vaker. Dat het zo serieus is, is nieuw voor me."