SCHEVENINGEN - De Nederlandse tennissers Peter Wessels en Michel Koning hebben maandag de tweede ronde bereikt van de Siemens Open, het challengertoernooi in Scheveningen.

Wessels, winnaar van het toernooi in 2004, had het moeilijk tegen de Roemeen Victor Hanescu. In de tweede set overleefde hij zelfs twee matchpoints, maar met het publiek achter zich wist hij het duel toch te winnen: 3-6 7-6 6-3.

Koning, via de kwalificaties in het hoofdtoernooi beland, versloeg de Slowaak Lukas Lacko in drie sets: 2-6 6-4 6-3. Het was een knappe overwinning. Koning bezet plaats 757 op de wereldranglijst. Lacko staat een kleine 600 plaatsen hoger.

Hemmes

Fred Hemmes jr. redde het in zijn eerste partij van het hoofdtoernooi niet. De Nederlander kwam via de kwalificaties binnen en verloor kansloos met 6-1 6-1 van de Fransman Olivier Patience, als vierde geplaatst in Scheveningen.

Patience is overigens de tegenstander van Koning in de volgende ronde. Wessels neemt het in de tweede ronde op tegen de Fransman Nicolas Devilder.