AMSTERDAM - Tommy Robredo is maandag in de eerste ronde van het ATP-toernooi in het Zweedse Bastad onderuitgegaan tegen Luis Horna.

De als eerste geplaatste Spanjaard, die in Bastad de jacht had geopend op zijn tweede eindzege op rij, verloor in drie sets van de ongeplaatste Peruaan: 6-1, 1-6, 6-1.

Beduusd

Robredo was na afloop van de partij beduusd over zijn vroege afgang. "Dit is erg teleurstellend. Je wordt niet bepaald gelukkig van verliezen in de eerste ronde van je favoriete toernooi", mopperde hij.

Anderhalve week geleden verloor Robredo al in de tweede ronde van Wimbledon van Wayne Arthurs, die in de openingsronde nog te sterk was voor Thiemo de Bakker.

Nieminen

Het ATP-toernooi van Bastad verloor naast Robredo maandag nog een geplaatste speler in de eerste ronde. De Fin Jarkko Nieminen, de nummer drie van de plaatsingslijst, moest in twee sets zijn meerdere erkennen in de Belg Olivier Rochus: 6-4, 6-2.

Carlos Moya bereikte de tweede ronde wel. De als vierde geplaatste Spanjaard had in zijn openingspartij weinig moeite met zijn landgenoot Ivan Navarro Pastor: 6-2, 6-4.

De Chileen Nicolás Massú schakelde in de eerste ronde Evgeny Korolev uit Rusland uit: 4-6, 6-3, 6-4.