ROTTERDAM - Bart Veldkamp en Miel Rozendaal willen volgend seizoen samen in een 'multiteam' uitkomen. Het duo wil het marathonschaatsen combineren met wereldbekerwedstrijden op de 5 en kilometer en zoekt samen met coach Pascal Vergeer naar geldschieters. Naast Veldkamp en Rozendaal zullen ook de Amerikaan KC Boutiette en Bertjan van der Veen van die formatie deel uitmaken.

"Nu heb je ploegen die alleen marathons rijden", zegt Vergeer. "Eén keer per jaar mag je dan op natuurijs schaatsen, dat is leuk. Maar dit concept biedt meer. Een sponsor krijgt niet alleen exposure op de marathons, maar ook tijdens wereldbekerwedstrijden."

Veldkamp, die eind jaren tachtig al succesvol was op de marathon, wordt momenteel ondersteund door een groep sponsoren. "Wij zullen zeker letten op hun belangen", zegt Conrad Alleblas, zaakwaarnemer van Veldkamp. "Maar dit concept heeft zeker kans van slagen. Je hebt een wekelijks optreden in de marathons en daarnaast enkele, publicitaire uitschieters tijdens WB-wedstrijden langebaan."

Overigens blijft voor Veldkamp de Winterspelen van in Turijn het hoofddoel.