EINDHOVEN - De kans dat Kenneth Perez alsnog naar PSV vertrekt is klein, al ziet trainer Ronald Koeman de ervaren aanvaller graag komen.

Technisch manager Stan Valckx en de nieuwe algemeen directeur Jan Reker toonden zich maandag echter een stuk minder enthousiast. Volgens Valckx heeft de komst van het Mexicaanse toptalent José Andrès Guardado de hoogste prioriteit.

Na de eerste training van PSV, die druk bezocht werd door honderden fans, zei Koeman dat hij het boek Perez nog niet heeft gesloten. De Deen wil zijn loopbaan ook graag in Eindhoven vervolgen. Ajax lijkt inmiddels wel weer mee te willen werken aan een overgang.

onderbroken

Afgelopen week stuurde de club een mailtje naar PSV met de opmerking dat er weer onderhandeld kan worden, nadat ze de gesprekken eerder tot twee keer toe hadden onderbroken.

PSV wil echter onder geen beding voldoen aan de hoge vraagprijs van Ajax. "Ik laat me niet gek maken door Ajax", aldus Reker. "En als ik alles vertel over deze transfer dan voelen wij als PSV ook geen morele verplichting naar de speler toe om de overgang hoe dan ook rond te maken."

Andere linkeraanvaller

Daarbij heeft PSV inmiddels een andere linkeraanvaller op het oog. "Perez zit voorlopig in de wachtkamer", aldus technisch manager Valckx. "Hij moet accepteren dat we nu met andere jongens bezig zijn."

Reker gaf ook aan dat de bodem van de portemonnee van de club in zicht is. Ondanks een fantastisch jaar in de Champions League, waaraan PSV meer dan 30 miljoen euro overhield, is de financiële situatie van de Brabanders nog altijd niet rooskleurig.

Miljoenen

Dat Feyenoord wel miljoenen spendeert, deert Reker niet. "Dat is geleend geld, dat moet hoe dan ook een keer terug worden betaald."

PSV onderhandelt momenteel intensief met de Mexicaanse club Atlas over de komst van Guardado, een 20-jarige Mexicaanse middenvelder. De linkspoot geldt in eigen land als groot talent en speelde inmiddels al 21 interlands.

Korte termijn

"Die gesprekken verlopen heel plezierig", aldus Reker. Guardado kan op de hele linkerflank uit de voeten, van linksback tot linkerspits. Valckx: "Ik heb goede hoop dat het op korte termijn rondkomt."

Tot nu toe hield PSV zich betrekkelijk rustig op de transfermarkt. De belangrijkste aankoop Danko Lazovic werd al vrij snel na het einde van het vorige seizoen aangetrokken.

Talentvolle jeugdspelers

Daarnaast legde PSV Mike Zonneveld (NAC Breda) en Tommy van der Leegte (VfL Wolfsburg) vast. Bovendien haalde de club Ismail Aissati en Otman Bakkal terug van FC Twente en sluiten de talentvolle jeugdspelers Vagner, Slobodan Rajkovic en Jonathan Reis aan bij de selectie.

Met Lazovic heeft PSV vooral in opvallend opzicht wat meer speelruimte, al wil Koeman graag ook Perez nog toevoegen. Hij weet inmiddels ook dat zijn komst niet op alle niveaus binnen de club wordt gesteund.

Onderhandelingen

Reker en Valckx sprak maandag duidelijke taal over de aankoop van de Deen en de onderhandelingen met Ajax. "Al kunnen we wel ruimte vrij maken als het echt heel hard nodig is", liet de directeur ruimte voor speculaties.

In de kantlijn van de eerste training viel ook de naam van verdediger Alex. De verdediger is nog altijd niet rond met Chelsea en dat zorgt ervoor dat zowel Koeman als Valckx nog altijd hopen op een langer verblijf van Alex bij de landskampioen.

Kleine kans

Al weten beiden ook dat de kans daarop erg klein is. "Hij weet dat hij welkom is", aldus Koeman. "Meer dan welkom zelfs", liet Valckx daarop weten.