AMSTERDAM - Carlos Tévez is dicht bij een overgang naar Manchester United. Dat zei manager Alex Ferguson vandaag op een persconferentie. Alles is rond, alleen een commissie van de Premier League moet nog toestemming geven. Tévez staat op dit moment onder contract bij West Ham United.

West Ham brak vorig jaar de regels van de Premier League door Tévez te kopen van een derde partij. De club werd daar flink voor beboet. De commissie van de hoogste Engelse klasse doet onderzoek naar deze transfer. Als alles in orde is, valt Tévez volgend jaar in het shirt van de Mancunians te bewonderen.

Vertraging

Ferguson wil zelf ook dat de transfer helemaal goed verloopt. "Het kan niet zo zijn dat we betrokken raken bij iets wat niet mag", zei de 66-jarige trainer. "Ik had eigenlijk al gehoopt dat dit weekend het definitieve besluit zou komen, maar het heeft vertraging opgelopen."

Tévez weet al hoe het is om te scoren op Old Trafford. Vorig jaar scoorde de spits op de allerlaatste speeldag de winnende treffer voor West Ham tegen Manchester United. Hierdoor bleef de Londense club in de Premier League.