ENSCHEDE - Assistent-trainer René Eijkelkamp vertrekt met onmiddellijke ingang bij FC Twente. De oud-international (43) heeft dat maandagmiddag bekend gemaakt. Hij gaat samen met zijn broer spelers begeleiden.

Samen met hoofdcoach Fred Rutten kwam Eijkelkamp een jaar geleden over van PSV. Het duo was in het eerste jaar in Enschede met het bereiken van Europees voetbal zeer succesvol. Eijkelkamp blijft wel beschikbaar om parttime de technische staf, met verder Erik ten Hag, te ondersteunen.

Als voetballer kwam Eijkelkamp uit voor Go Ahead Eagles, FC Groningen, KV Mechelen, Club Brugge, PSV en Schalke 04. In 2002 begon hij als trainer, eerst bij Go Ahead Eagles, later bij PSV en FC Twente. Hij speelde zes keer voor Oranje.

Opvolger

Eijkelkamp had in Enschede nog een doorlopende verbintenis, maar de club respecteert zijn wens om te vertrekken. FC Twente heeft nog geen opvolger voor hem aangetrokken.

Eijkelkamp zei dat hij zijn gevoel volgt. "Er is maar één reden voor mijn vertrek en dat is familie. Ik wil met mijn broer samenwerken. De laatste weken werd die wens om dat te gaan doen steeds sterker. Gelukkig begrijpt Fred Rutten zoiets."