MADRID - Real Madrid heeft maandag eindelijk bevestigd dat Bernd Schuster is aangetrokken als de nieuwe trainer. De 47-jarige Duitser werd al wekenlang genoemd als opvolger van Fabio Capello bij de Spaanse kampioen.

Schuster trainde de afgelopen seizoenen het modale Getafe, dat hij dit seizoen loodste naar de finale van de Spaanse beker. Volgens Spaanse media heeft de oud-international een bedrag van 480.000 euro betaald om zijn nog lopende contract bij Getafe af te kopen.

Getafe maakte op zijn beurt de opvolger van Schuster bekend. De Deen Michael Laudrup (43) tekende een tweejarig contract. Laudrup, oud-speler van Juventus, Barcelona, Real Madrid en Ajax, nam vorig jaar ontslag als trainer van Brondby.

Nieuwe coach

Schuster is de achtste trainer in vier jaar tijd bij de 'Koninklijke'. Real presenteert de nieuwe coach maandagmiddag in stadion Bernabeu.

Schuster neemt voor het eerst een topclub onder zijn hoede. De voormalige middenvelder trainde eerder de kleine Spaanse clubs Xerez en Levante en was ook nog korte tijd oefenmeester van Sjachtar Donetsk in Oekraïne.

Barcelona

Als voetballer was hij dertien jaar acief in Spanje. Hij speelde voor Barcelona, Real Madrid en Atletico Madrid. In die jaren veroverde hij drie landstitels, waarvan twee met Real, en zes Spaanse bekers.

In 1980 werd hij het met het Duitse nationale elftal Europees kampioen. Na dat kampioenschap kreeg hij ruzie met de Duitse voetbalbond en stelde zich niet meer beschikbaar voor 'Die Mannschaft'.