AMSTERDAM - De toekomst van Christijan Albers bij het Spyker F1-team hangt aan een zijden draadje. De prestaties van de Nederlander zijn ondermaats en nu één van zijn sponsoren niet betaalt, lijkt het einde helemaal onafwendbaar.

“We hebben nog geen beslissing genomen”, klinkt het bij Spyker, “Maar er is inderdaad een probleem met één van de sponsors van Christijan. We bekijken momenteel onze mogelijkheden en hopen op een snelle oplossing.”

Eén van die mogelijkheden is het onmiddellijke ontslag van de Nederlander. Aan kandidaten om de Larenaar op te volgen ontbreekt het Spyker alvast niet. Christian Klien, Marc Gené, Narain Karthikeyan en ook testrijders Markus Winkelhock en Giedo van der Garde worden als opvolger van Albers getipt.

Spa

De kans is groot dat de opvolger van Albers deze week al voor het eerst in de Spyker kruipt. Dinsdag start in het Belgische Spa-Francorchamps namelijk een driedaagse testsessie. Een ideale gelegenheid voor Spyker om snel nog wat rijders te testen.

Giedo van der Garde krijgt al zeker een kans op dinsdag, maar ook Albers is nog niet helemaal afgeschreven. De Larenaar mag voorlopig nog testen op woensdag. Adrian Sutil neemt donderdag de laatste testdag voor zijn rekening.

Fans kunnen de testsessie in Spa overigens bijwonen. Wie reeds een ticket voor de Grand Prix in september kocht, betaalt hiervoor slecht 5 euro. Anderen dienen 20 euro te betalen om de actie op het gerenoveerde circuit te aanschouwen.