BARQUISIMETO - Argentinië en Mexico staan tegenover elkaar in de halve finale van de Copa America, het voetbalkampioenschap van Zuid-Amerika. De Argentijnen bereikten zondagavond in het Venezolaanse Barquisimeto de laatste vier door Peru met 4-0 te verslaan. Mexico was in zijn kwartfinale veel te sterk voor Paraguay: 6-0.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2313 Bondscoach Alfio Basile was lovend over het spel van Argentinië tegen Peru. "Het gaat soms niet alleen om winnen, maar ook om de manier waarop. En ik ben trots op ons aanvalsspel. We speelden geduldig en overklasten onze tegenstanders op het hele veld." De aanvalsdriften van de Argentijnen leidden in de eerste helft niet tot doelpunten.

Na rust nam Juan Roman Riquelme zijn ploeg aan de hand. Hij opende in de 47e minuut de score met en venijnig schot. Vervolgens gaf hij in de 61e minuut een splijtende pass die Barcelona-speler Lionel Messi vakkundig afrondde. Javier Mascherano en nogmaals Riquelme maakten het kwartet doelpunten vol.

Castillo

Paraguay speelde nagenoeg de hele wedstrijd tegen Mexico met tien man omdat Bobadila in de tweede minuut al de rode kaart kreeg. Castillo was de grote man bij Mexico. Hij verzorgde de eerste en derde treffer van zijn ploeg. Torrado maakte het tweede doelpunt van Mexico. Arce, Blanco en Bravo bepaalden in de laatste tien minuten van de ongelijke wedstrijd de eindstand op 6-0.

Bij Paraguay speelde middenvelder Edgar Barreto van NEC de hele wedstrijd. Hij werd bekeken door scouts van Benfica.

De andere halve eindstrijd in de Copa America gaat tussen Brazilië en Uruguay.