CORREGGIO - De tweede etappe van de Giro d'Italia Femminile is gewonnen door Marianne Vos. De renster van DSB Bank was in Correggio de snelste in de massasprint.

De wedstrijd kende een Nederlandse finale. Nadat Vos' ploeggenote Adrie Visser terug gehaald was door Chantal Beltman van T-Mobile was Vos na een bochtige finale iedereen te snel af in de sprint.

Val

De wereldkampioene was de ronde begonnen met een val in de proloog. "Dat is niet echt het ideale begin, zeker omdat ik tot die tijd goed draaide en op een goede tijd leek af te stevenen. Ik heb echter - afgezien van wat stramheid in het begin van de etappes - weinig last van de gevolgen van die val."

"In de finale was het vandaag opletten, je raakte door al die bochten het overzicht wat kwijt. Ik zette echter precies op tijd aan en boekte zo toch de eerste ritwinst in deze ronde."

Over het klassement wilde Vos zich nog niet uitlaten. "Morgen wacht ons een klimtijdrit en als iedereen binnen is, is er pas wat zinnigs over de kansen op een goede eindklassering te zeggen. Eerst maar afwachten hoe dat gaat."