SILVERSTONE - Wereldkampioen Fernando Alonso wil voorlopig nog niet weg bij McLaren. De Spanjaard ontkent dat hij momenteel onderhandelt met zijn ex-werkgever Renault en Ferrari.

De toekomst van Fernando Alonso bij McLaren was het gespreksonderwerp van de dag tijdens de GP van Groot-Brittannië. Volgens de kranten Daily Mail en Diario As is de wereldkampioen meer dan welkom bij zijn ex-werkgever Renault. Het Franse team zou Alonso reeds een contract voor twee jaar hebben aangeboden.

Het Italiaanse Canale 5 beweert echter dat Alonso niet naar Renault, maar naar Ferrari trekt. De Spanjaard zou al een akkoord hebben bereikt met het Italiaanse team.

"Ik kan alleen maar zeggen dat alle geruchten over mijn toekomst niet kloppen. Ik concentreer me momenteel helemaal op het winnen van de wereldtitel met McLaren", ontkent Alonso categoriek.

Silly season

Met de geruchten over de toekomst van Alonso raakt het traditionele "silly season" stilaan op volle snelheid. Elk jaar opnieuw ontstaan de wildste geruchten over de toekomst van rijders en teams in de F1. Dat Alonso deze keer centraal staat is niet zo gek.

De Spanjaard staat bij zijn nieuwe werkgever McLaren namelijk een beetje in de schaduw van teamgenoot Lewis Hamilton.