MILAAN - Phillip Cocu is zeker twee maanden uitgeschakeld. De middenvelder van FC Barcelona en het Nederlands elftal liep woensdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Internazionale een ernstige blessure op aan zijn linkerknie. De eerste diagnose is een gescheurde binnenband.

"Het gebeurde in een duel met Zanetti", vertelde Cocu in Milaan, voordat Barcelona terugkeerde naar Spanje. "Het gebeurde heel snel, het was een botsing. Een ongelukkig moment. Ik heb veel pijn nu. Vrijwel zeker is de binnenband gescheurd, maar nader onderzoek in het ziekenhuis in Barcelona moet meer duidelijkheid verschaffen."

"Ik ben er wel een tijd uit, twee tot tweeënhalf maand zeker. Ik hoop niet dat er meer letsel aan de knie is. Dit komt op een heel slecht moment, juist nu het weer beter gaat met Barcelona." Cocu's kwetsuur is ook een tegenvaller voor Oranje. Hij mist de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Tsjechië (29 maart) en Moldavië (2 april) en het oefenduel met Portugal op 30 april.

"Half mei kan ik, als het meezit, fit zijn." Dan is hij op tijd klaar voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland op 7 juni.