LONDEN - Venus Williams heeft zaterdag de vrouwenfinale op Wimbledon gewonnen. Voor Williams was het al haar vierde titel op het heilige gras in Londen.

De Amerikaanse versloeg in de eindstrijd Marion Bartoli in twee sets. De eerste set ging met 6-4 naar Williams, in de tweede sloeg de Française Bartoli slechts één game bij elkaar: 6-1.

Winst

De winst van het grandslamtoernooi levert Venus Williams een bedrag van ruim één miljoen euro op en een plaats in de top vijftien op de wereldranglijst. Ze stond voorafgaand aan Wimbledon op een 31e positie, maar krijgt voor het behalen van de titel duizend punten.

Williams is in de afgelopen veertig jaar na Billie Jean King, Martina Navratilova en Steffi Graf de vierde speelster die Wimbledon voor de vierde keer of vaker weet te winnen.

Gelijk

De eerste set tussen Williams en Bartoli, die verrassend tot de eindstrijd doordrong door Justine Henin te verslaan, ging gelijk op. De Française leek in haar eerste grandslamfinale geen last te hebben van haar zenuwen, ondanks dat ze meteen in de eerste game werd gebroken.

Deze break herstelde ze, maar toch ging de eerste set naar Williams. Op 5-4 brak ze Bartoli en pakte de set.

Herhalen

Bartoli kwam in de twee voorgaande ronden tegen Michaëlla Krajicek en Henin nog terug van een 1-0 achterstand in sets. Deze prestatie kon zij tegen Venus Williams niet herhalen.

In de tweede set werd ze op haar eerste servicegame meteen gebroken door Williams. Op een 3-0 voorsprong onderging de Amerikaanse een blessurebehandeling van zes minuten aan haar linkerbovenbeen, maar bleef toch de bovenliggende partij in het duel. Ze brak haar opponent zelfs voor de tweede keer.

Sterk

Ook een niet geheel fitte Williams was vandaag te sterk voor Bartoli. Ze serveerde goed en had voldoende spreiding in de ballen, zodat de Française niet aan haar geliefde spelletje toekwam.

De dubbele break was ruim voldoende voor Williams om de wedstrijd naar zich toe te trekken en won de tweede set overtuigend met 6-1.