SILVERSTONE - Tot grote vreugde van de vele Britse F1-fans start Lewis Hamilton zondag op pole positie in de Grand Prix van Groot-Brittannië. De thuisrijder toonde zich in de laatste seconden van de kwalificatie sneller dan de Ferrari van Kimi Raïkkönen. Wereldkampioen Fernando Alonso reed de derde tijd.

De kwalificatie op het circuit van Silverstone werd een echte thriller. Net voor het vallen van de finishvlag toonde wereldkampioen Fernando Alonso zich net iets sneller dan Felipe Massa in de Ferrari. Maar ook hun teamgenoten Kimi Raïkkönen en Lewis Hamilton waren nog aan een laatste snelle ronde bezig.

Een stuurfoutje leek de Finse Ferrari-rijder zijn kans op de pole positie te ontnemen, maar niks was minder waar. "The Iceman" dook nog net onder de tijd van Alonso en zette Hamilton zo nog meer onder druk.

Immense druk

Met de ogen van duizenden Britse fans op zich gericht, toonde de jonge WK-leider nog maar eens zijn uitzonderlijke klasse. Hamilton reed een perfect rondje met zijn McLaren en ging nog 0,1 seconde sneller dan Raïkkönen. Hamilton start dus als eerste voor eigen publiek.

Achter Ferrari en McLaren streden BMW-Sauber, Renault en Toyota om de plaatsen op de derde startrij. Ralf Schumacher slaagde er uiteindelijk in om zijn Toyota tussen de BMW-Sauber van Robert Kubica en de Renault van Heikki Kovalainen op de zesde plaats te wringen. Hun teamgenoten Giancarlo Fisichella, Nick Heidfeld en Jarno Trulli gingen met de laatste plaatsen in de top tien aan de haal.

Albers te traag

Voor Christijan Albers werd de kwalificatie alweer geen succes. Teamgenoot Adtran Sutil ging de strijd aan met de Super Aguri's, maar dat was niet het geval voor de Nederlander. Albers was een halve seconde trager dan de concurrentie en start zondag dus op de laatste plaats. Teamgenoot Sutil staat voor Albers op de startgrid. De Duitser werd 20ste.