LONDEN - Tennisster Venus Williams heeft zich vrijdag als eerste voor de finale van Wimbledon geplaatst. De Amerikaanse was in de halve eindstrijd te sterk voor Ana Ivanovic uit Servië: 6-2 6-4. Williams stuit zaterdag in de finale op Marion Bartoli, die Justine Henin versloeg in de halve finale.

Justine Henin blijft ook dit jaar verstoken van de winst op Wimbledon. De Belgische nummer één van de wereld liet zich vrijdag tijdens de halve einstrijd verrassen door Marion Bartoli uit Frankrijk: 1-6 7-5 6-1.

Inzinking

Bartoli, in de kwartfinale te sterk voor Michaëlla Krajicek, profiteerde van een ongewone inzinking van Henin. De Belgische won de eerste set met 6-1 maar sloeg daarna bijna geen goede forehand meer. Bartoli won de tweede set met 7-5 en vernederde Henin in het derde bedrijf: 6-1.

Bartoli stuit zaterdag in de finale op Venus Williams. De Amerikaanse was in de halve eindstrijd te sterk voor Ana Ivanovic uit Servië: 6-2 6-4. Venus Williams won het belangrijkste grastoernooi al in 2001, 2002 en 2005. Henin was nog nooit de beste op Wimbledon.