SILVERSTONE - Kimi Räikkönen toonde zich de allersnelste tijdens de eerste vrije trainingen voor de GP van Groot-Brittannië. De Finse Ferrari-rijder was in Silverstone zijn teamgenoot Felipe Massa te snel af. Publiekslieveling Lewis Hamilton eindigde tussen de verrassend sterke Toyota's op de vierde plaats.

Verrassing op de eerste dag in Silverstone. Niet alleen thuisrijder Lewis Hamilton zat Ferrari op de hielen tijdens de eerste oefenritten. Ook Toyota mengde zich deze keer in de strijd. Hamilton slaagde er zelfs maar met enige moeite in om de tijd van Ralf Schumacher te evenaren. Omdat de Duitser de 1:21.381 als eerste liet optekenen, werd hij uiteindelijk als derde geklasseerd.

Ferrari heerst

Over de eerste plaats bestond minder verwarring. Kimi Räikkönen toonde zich ruim een halve seconde sneller dan de concurrentie. Enkel teamgenoot Felipe Massa kon het tempo van de Fin nog een beetje volgen. De Braziliaan sloot de eerste dag in Groot-Brittannië af op de tweede plaats.

Wereldkampioen Fernando Alonso maakte ook in Silverstone alweer geen grootse indruk. De Spanjaard raakte niet verder dan de zesde tijd en was maar nipt sneller dan de Williams van Nico Rosberg.

Spyker kansloos

Spyker was zoals verwacht opnieuw niet snel genoeg om de concurrentie te bedreigen. Christijan Albers toonde zich deze keer wel sneller dan teamgenoot Adrian Sutil.