LONDEN - Tennisser Rafael Nadal heeft vrijdag als eerste de halve finales bereikt van Wimbledon. De als tweede geplaatste 21-jarige Spanjaard versloeg in de kwartfinales van het Londense grandslamtoernooi de als zevende geplaatste Tsjech Tomas Berdych in drie sets: 7-6 6-4 6-2.

Nadal is op Wimbledon bezig met een marathonschema. Door voortdurende onderbrekingen als gevolg van de regen speelde de winnaar van Roland Garros vrijdag voor de vijfde dag op rij. In die voorgaande dagen werkte hij twee vijfsetters af (tegen Robin Söderling en Michail Joezjni).

Verweer

Berdych gaf alleen de eerste set verweer tegen Nadal. Pas in de tiebreak kon de Spanjaard doordrukken en vanaf dat moment beheerste hij de partij. Nadal kon ook beter overweg met de omstandigheden. Het regende nu eens niet, maar er waaide wel een nare dwarrelwind over het centercourt: "Het was ontzettend moeilijk spelen in deze wind. Ik moest me heel goed concentreren."

Nadal treft in de halve eindstrijd de winnaar van het duel tussen de Cyprioot Marcos Baghdatis en de Serviër Novak Djokovic.