AMSTERDAM - Angelos Charisteas keert Feyenoord na één seizoen alweer de rug toe. De 27-jarige aanvaller is rond met 1. FC Nürnberg. De Griek tekent komende week een vierjarig contract bij de ploeg van oud-Ajacied Tomás Galásek en Gerald Sibon.

Eerst moet de spits door zijn nieuwe club nog medisch worden gekeurd. De Rotterdammers ontvangen naar verluidt een transfersom tussen de twee en tweeënhalf miljoen euro.

Charisteas legt op de website van de Duitsers uit waarom hij de transfer maakt. "Door het succes van Nürnberg in het afgelopen seizoen en de veranderde situatie bij Feyenoord is Nürnberg voor mij een hele goede optie."

De aanvaller werd over de club ingelicht door Tomás Galásek, die hij nog kent uit zijn tijd bij Ajax. "Daardoor verheug ik mij nog meer op de nieuwe uitdaging."

Werder

Charisteas is geen onbekende in de Bundesliga. Hij speelde eerder tweeënhalf seizoen voor Werder Bremen. Eind 2004 vertrok de kopsterke aanvaller naar Ajax. Bij de Amsterdammers moest hij de aan het begin van dat seizoen vertrokken Zlatan Ibrahimovic opvolgen. Hoewel hij regelmatig scoorde voor Ajax lukte het Charisteas niet zijn Zweedse voorganger te doen vergeten.

Uiteindelijk werd de Griek vorig jaar vlak voor het verstrijken van de door de Uefa bepaalde transferdeadline verkocht aan aartsrivaal Feyenoord. Bij de Rotterdammers werd hij met de nodige scepsis ontvangen. Dankzij enkele belangrijke treffers dwong Charisteas toch respect af bij een groot deel van de Rotterdamse aanhang.

Makaay

Feyenoord legde vorige week onder anderen aanvaller Roy Makaay vast voor het komende seizoen. Door de komst van de topschutter van Bayern München was de kans op speeltijd bij Feyenoord voor Charisteas zo goed als verkeken.