ALKMAAR - AZ gunt aanvoerder Shota Arveladze een andere club, waar hij kan afbouwen. De Georgiër heeft een week langer vakantie gekregen om te onderhandelen met andere clubs.

NUVIDEO##http://www1.nu.tv/home/video/show/2151

"Shota heeft de afgelopen seizoenen zo veel betekend voor AZ dat hij een chique uitgeleide verdient", aldus een woordvoerder van de Alkmaarders vrijdag.

De 34-jarige aanvaller heeft zelf aangegeven dat hij het rustiger aan wil doen. De fysieke belasting valt hem steeds zwaarder. "Maar hij hoeft niet weg van ons. Arveladze heeft ook nog een contract voor een jaar. Mocht hij er niet in slagen een andere club te vinden, dan is hij meer dan welkom bij ons."

Arveladze speelde in zijn lange carrière onder meer voor Dinamo Tblisi, Trabzonspor, Ajax en Glasgow Rangers. In 2005 kwam hij naar AZ.

Loopbaan

De clubleiding van AZ wil dat Arveladze zijn loopbaan niet bij een concurrent uit de eredivisie voortzet. "We zijn geen opleidingsinstituut voor bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of PSV", stelde trainer Louis van Gaal. De oefenmeester benadrukte ook dat AZ graag Danny Koevermans voor de club wil behouden.

"Koevermans was vorig seizoen onze topschutter. Hij zorgde samen met Arveladze voor onze doelpunten. Ik zou wel een hele slechte trainer zijn als ik van beide spitsen afscheid zou willen nemen", aldus Van Gaal.

Competitie

AZ wil zich nog voor de start van de competitie versterken met een linkshalf. De formatie wil naast de Braziliaan Ari nog een aanvaller aantrekken. AZ heeft volgens Italiaanse kranten het oog laten vallen op Graziano Pelle. De club uit Alkmaar zou zes miljoen euro over hebben voor de spits van Lecce. Graziano was vorige maand met Jong Italië actief tijdens het EK in Nederland.