LONDEN - Sheffield United verzet zich nog steeds tegen de degradatie uit de Premier League. De club maakte vrijdag bekend naar de Hoge Raad te stappen om er nogmaals voor te pleiten dat rivaal West Ham United wegens het overtreden van de transferregels tot een puntenaftrek wordt veroordeeld.

Daardoor zou niet Sheffield, maar West Ham de Premier League moeten verlaten.

De affaire draait om de transfers van de Argentijnen Carlos Tevez en Javier Mascherano naar West Ham. In hun contract is een derde partij opgenomen, die invloed zou kunnen hebben op de besluiten en prestaties van de club.

En dat mag niet volgens de regels van de Premier League. West Ham kreeg daarvoor een recordboete van ruim 8 miljoen euro opgelegd, maar ontliep puntenaftrek. En dat is tegen de zin van concurrent Sheffield.

Belangrijke rol

Tevez speelde een belangrijke rol in het slot van de competitie. West Ham United redde het vege lijf door liefst zeven van hun laatste negen wedstrijden te winnen. In die periode trof Tevez zes keer doel.

Eerder deze week werd Sheffield nog in het ongelijk gesteld door een arbitragecommissie van de Premier League. "Maar ik geloof nog steeds dat we een zaak hebben", sprak Sheffield-preses Kevin McCabe. "Nu verlaten we de sporttribunalen en gaan we naar de Hoge Raad."