AMSTERDAM - Feyenoord-spits Angelos Charisteas lijkt dichtbij een terugkeer naar de Bundesliga. De Griek verliet eind 2004 Werder Bremen voor Ajax. Na één seizoen Feyenoord is een overgang naar Nürnberg dichtbij, meldt de Duitse krant Kicker.

De Duitse club zet hoog in op de komst van een nieuwe aanvalsleider. Toen de komt van AZ'er Danny Koevermans onmogelijk bleek, verlegde de club haar interesse naar de Feyenoorder. Volgens de Duitse krant wordt Charisteas zondag of maandag medisch gekeurd. De transfersom zou 2,5 miljoen euro bedragen.

Huidig ploeggenoot Royston Drenthe is inmiddels de onderhandelingen gestart met Real Madrid, weet de Volkskrant te melden. Bij de verkoop van het talent gaat een deel van de transfersom naar supporters, die geïnvesteerd hebben in de Feyenoord Talentpool.

Zenden

PSV lijkt naast Boudewijn Zenden te gaan grijpen. Volgens de Franse krant La Provence tekent de speler van Liverpool vrijdag een contract bij het Franse Olympique Marseille. PSV had hem graag teruggehaald naar Eindhoven, als opvolger van Philip Cocu.

Ideale schoonzoon

Danny Koevermans van AZ zit in een lastig parket. Hoewel zijn trainer hem in het AD de ideale schoonzoon noemt die niet weg mag, lijkt AZ opnieuw bezig een nieuwe aanvaller aan te trekken. De Telegraaf zegt dat het Italiaanse talent Graziano Pellè hoog op het verlanglijstje van de Alkmaarse club staat.

Pellè is een jeugdinternational die onder contract staat bij Lecce. De lange aanvaller wil de overstap naar de Eredivisie maken, meldt ochtendkrant.

Ajax

In Amsterdam blijft het relatief stil op transfergebied. De interesse van Valencia voor Wesley Sneijder lijkt verdwenen, nu de club dichtbij een overeenkomst met Lucho González is. De Spaanse grootmacht heeft inmiddels contact opgenomen met zijn club Porto, meldt de Spaanse krant Las Provincias.

Voor Tom de Mul is een overstap naar de Primeira División nog wel goed mogelijk. UEFA Cup winnaar Sevilla, dat al langer geïnteresseerd is in de Belg, reist volgende week af naar Amsterdam om hem definitief over te nemen, meldt de Telegraaf vrijdag.