SILVERSTONE - Na de flater van Christijan Albers in Frankrijk eist Spyker-teambaas Collin Kolles een foutloze race in Groot-Brittanië. Lukt dat niet, dan lijken de dagen van de Nederlander geteld. Volgens het Duitse roddelbladBild staat testrijder Markus Winkelhock al klaar om de positie van Albers in te nemen.

"Het is mijn job om klaar te zijn om te racen, maar verder wil ik niet deelnemen aan alle speculatie rondom Christijan", houdt Winkelhock de boot nog even af. Toch meent Bild zeker te weten dat de jonge Duitser de opvolger wordt van Albers indien hij ook in Silverstone faalt.

Of het ook echt zo'n vaart zal lopen is nog lang niet zeker, maar feit is wel dat teambaas Collin Kolles een foutloos weekend eist in Groot-Brittannië. Niet enkel van Albers, maar ook van teamgenoot Adrian Sutil.

Geen fouten meer

"Het heeft weinig zin om steeds opnieuw op onze race in Frankrijk terug te blikken. We moeten dat weekend vergeten en er voor zorgen dat we deze keer geen fouten maken."

"Adrian (Sutil) toonde in de beginfase van de Franse GP aan dat we de snelheid van onze concurrenten kunnen evenaren. Zonder fouten behoort een goed resultaat tot de mogelijkheden."

Een mening die ook technisch directeur Mike Gascoyne deelt.

Regen

"Iedereen verwacht ons dit weekend weer helemaal achteraan op de startgrid, maar de regenbuien die Silverstone al enkele dagen teisteren kunnen de volgorde wel eens door elkaar gooien. Regen zou zeker in ons voordeel spelen", meent Gascoyne.

De Brit is alvast ijverig op zoek naar een geschikte strategie voor een regenrace.