LONDEN - Rafael Nadal heeft donderdag met veel moeite de kwartfinales bij het tennistoernooi van Wimbledon bereikt. De Spanjaard knokte zich tegen Mikhail Youzhny na een 2-0 achterstand in sets terug in de wedstrijd om na vijf sets alsnog als winnaar van de baan te stappen: 4-6, 3-6, 6-1, 6-2, 6-2.

Nadal treft in zijn kwartfinale de Tsjech Thomas Berdych.

De als tweede geplaatste Nadal had woensdag al vijf sets nodig om zich te ontdoen van de Zweed Roger Söderling. Die marathonpartij zat de eerste twee sets tegen Youzhny duidelijk nog in de benen van de Spanjaard.

Antwoord

Vanaf het derde bedrijf had hij wel een antwoord op de slagen van de Rus en trok hij de wedstrijd eenvoudig naar zich toe.

Berdych kwalificeerde zich voor de kwartfinale door in vier sets de als negentiende geplaatste Zweed Jonas Bjorkman uit te schakelen: 6-4, 6-0, 6-7, 6-0. De Tsjechische nummer zeven van de wereld rekende daarmee af met de halvefinalist van vorig jaar.

Ivanovic

Ana Ivanovic heeft zich als laatste speelster geplaatst voor de halve eindstrijd van Wimbledon. De als zesde geplaatste Servische verloor in haar partij tegen de Russische Nicole Vaidisova (14) de eerste set, maar kwam vervolgens sterk terug: 4-6, 6-2, 7-5.

Rus

Youzhny was niet de enige Rus die eruit vloog in de vierde ronde. Ook Nikolay Davydenko moest het veld ruimen.

De nummer zes van de wereld verloor met 7-6, 7-6, 6-3 van de Cyprioot Marcos Baghdatis. De nummer tien van de plaatsingslijst moet in de volgende ronde aantreden tegen de winnaar van de strijd tussen de Australiër Lleyton Hewitt (16) en de Serviër Novak Djokovic (4).