PAPENDAL - Sportkoepel NOCNSF kan zich goed vinden in de keuze voor de Russische stad Sotsji als gastheer van de Olympische Winterspelen in 2014.

"We hechten aan gelijke omstandigheden voor de sporters om hun prestaties te kunnen leveren. Die voorwaarde is aanwezig is Sotsji. We denken dat deze stad goed in staat is de Spelen te organiseren", aldus een woordvoerder van NOCNSF donderdag.

De sportkoepel had overigens geen uitgesproken voorkeur voor een van de drie kandidaten. "De presentatie van zowel Salzburg, Pyeongchang als Sotsji zag er wat ons betreft goed uit. Wel heet Sotjsi als voordeel dat de afstanden klein zijn, niet meer dan 12 tot 15 minuten reistijd. Dat is gunstig voor de atleten."

Modernste technieken

NOCNSF ziet ook een voordeel in het feit dat in het kuuroord aan de Zwarte Zee alle accommodaties nog gebouwd moeten worden. De woordvoerder: "Het betekent dat ze de modernste technieken kunnen gebruiken en daar zijn sporters ontzettend mee geholpen.

Wij mengen ons niet in politieke discussies, maar het zal de IOC-leden zeer hebben aangesproken dat de overheid Sotsji volledig steunt. De aanwezigheid van president Poetin en zijn toezegging dat Rusland de tekorten zal dekken, is ongetwijfeld een belangrijk stemfactor geweest."