PUERTO LA CRUZ - Brazilië en Chili hebben zich woensdag geplaatst voor de kwartfinales van de Copa America in Venezuela, het voetbalkampioenschap van Zuid-Amerika. Titelverdediger Brazilië won in Puerto La Cruz met 1-0 van Ecuador, Chili speelde met 0-0 gelijk tegen Mexico.

De goal van Brazilië kwam van de voet van Robinho, zijn vierde van het toernooi. Hij benutte in de 56e minuut een strafschop die door hemzelf was versierd. De ploeg van bondscoach Dunga eindigde met zes punten als tweede in de groep.

Mexico werd door het gelijkspel tegen Chili met zeven punten groepswinnaar, terwijl de Chilenen als beste nummer drie met vier punten ook verdergaan in het toernooi. Ecuador is na drie nederlagen uitgeschakeld. Het publiek hoonde de Mexicaanse en Chileense voetballers na hun doelpuntloze wedstrijd van het veld. de ploegen maakten er een bloedeloze vertoning van.

Farfan

Het is de vraag of aanvaller Jefferson Farfan van Peru nog in actie komt tijdens de Copa America. De speler van PSV raakte in het laatste groepsduel tegen Bolivia (2-2) flink geblesseerd aan een enkel.

"De blessure is verontrustend, omdat de gezwollen enkel erg pijnlijk is", gaf teamarts Hugo Blacido woensdag vanuit Venezuela aan. Peru kwalificeerde zich door het gelijkspel tegen Bolivia voor de kwartfinales van het evenement, dat in Venezuela wordt gehouden.

Normaal mens

"Bij een normaal mens is het onmogelijk dat een dergelijke blessure binnen korte tijd volledig herstelt. Farfan is echter een goedgetrainde prof. Met zijn toewijding kan hij op tijd herstellen", meende Blacido. Farfan verliet voortijdig het veld en werd met een ambulance afgevoerd.