WOKING - McLaren heeft bij de bouw van hun F1-wagen geen gestolen informatie van Ferrari gebruikt. In een poging om hun naam te zuiveren, nodigt het Britse team concurrent Ferrari en de internationale automobielfederatie FIA uit voor een grondige controle in hun fabriek.

"Na de gebeurtenissen van de voorbije dagen hebben we zelf een grondig onderzoek uitgevoerd en we kunnen eerlijk zeggen dat er geen gestolen Ferrari-technologie in onze wagen terug te vinden is. Hopelijk neemt iedereen daar genoegen mee, maar anders is de FIA welkom om zelf een kijkje te komen nemen", pleit McLaren onschuldig in een persbericht.

Onderzoek

De internationale automobielfederatie gaat overigens graag op die uitnodiging in. De FIA kondigde woensdag namelijk aan een eigen onderzoek te beginnen. Daarbij zullen ze niet enkel McLaren, maar ook Ferrari grondig onder de loep nemen.

De FIA let daarbij wel op niet in het vaarwater van het Italiaanse en Britse gerecht te komen. Ze gaan enkel controleren of er geen inbreuken tegen de F1-reglementen vast te stellen zijn.