LONDEN - Michaëlla Krajicek is er niet in geslaagd de halve finale te bereiken van het tennistoernooi van Wimbledon. Française Marion Bartoli was in drie sets te sterk voor de Nederlandse: 6-3 3-6 2-6.

De twee moesten vlak na het begin van de tweede set de baan af toen een felle regenbui losbarstte. De setstand was op dat moment 1-0 voor Bartoli, die de eerste servicebeurt had. Krajicek had het eerste bedrijf met 6-3 gewonnen.

De gedwongen onderbreking deed de Nederlandse duidelijk geen goed: in de tweede set kwam Krajicek - onder toeziend oog van halfbroer Richard - veel minder sterk uit de startblokken. Ze maakte te veel fouten en werd snel gebroken. Een mopperende Krajicek wist de schade niet meer te herstellen en zag Bartoli langszij komen: 6-3 3-6.

Derde set

In de derde set gingen Krajicek en Bartoli aanvankelijk gelijk op, maar bij een 2-2 stand werd de Nederlandse twee maal achtereen gebroken (2-5), waarop Bartoli mocht serveren voor de wedstrijd.

De Française maakte geen fout en sloeg zichzelf naar de halve finale.

Kwartfinale

Beide speelsters stonden voor het eerst in de kwartfinales van Wimbledon. De Française treft in de halve finale de Belgische Justine Henin, die grote moeite had de Amerikaanse Serena Williams van zich af te schudden.

Dubbelspel

Na haar uitschakeling van het enkelspel heeft Michaëlla Krajicek woensdag op Wimbledon ook de partij in de eerste ronde van het gemengd dubbel verloren.

De Nederlandse tennisster was met haar Tsjechische partner Martin Damm niet opgewassen tegen Brazilaanse/Oostenrijkse combinatie Marcelo Melo en Tamira Paszek. Krajicek en Damm verloren met 2-6 7-6 4-6.