AMSTERDAM - Ajax heeft woedend gereageerd op uitlatingen van Henk Kesler. De directeur betaald voetbal zei vorige week in het weekblad Voetbal International dat het moeilijk zal worden het competitieprogramma van volgend seizoen aan te passen aan de Olympische Spelen van 2008 in Peking.

"Op het moment dat de voorronde Champions League wordt gespeeld, is onze voetbalploeg al op weg naar China. Als daar - bijvoorbeeld - zes spelers van Ajax bij zitten is dat jammer", reageerde Kesler.

Algemeen directeur van Ajax Maarten Fontein reageert vandaag in hetzelfde blad furieus op de uitlatingen van de KNVB-bobo. "Ik vind de woorden van Kesler stijlloos. Hij gaat op de stoel van Ajax zitten en wil ons beleid maken. Zo ga je niet met elkaar om."

Problemen

Fontein verwacht volgend jaar grote problemen als het EK en de Spelen plaatsvinden. "Er zullen duidelijke afspraken moeten komen. Eentje kan zijn dat internationals die het EK spelen niet hoeven te komen opdraven voor de Olympische Spelen."

De preses van Ajax noemt het eveneens onaanvaardbaar dat spelers volgend jaar mogelijk vier maanden afwezig zijn bij hun club. "Terwijl de club ze het hele jaar door moeten betalen. Dat kan niet."

Bespreken

Fontein wil de kwestie bespreekbaar maken bij de ECV, het samenwerkingsverband van de Eredivisieclubs. Ook wil hij de kwestie bepraten met PSV, AZ en Feyenoord.

"Ik weet zeker dat ook zij hun spelers liever in een eventuele voorronde van de Champions League zien optreden dan op de Olympische Spelen."